Teamtraining

Van Groep naar Team

Een groep mensen is geen team. Een team ontstaat, wanneer er bereidheid is tot samenwerking, bereidheid om te werken aan een gezamelijke doelstelling. Om als team succesvol te kunnen zijn, zijn enkele factoren essentieel. Vertrouwen, veiligheid, integriteit en heldere communicatie zijn onderwerpen die bijdragen aan een succesvolle samenwerking. Welke factoren spelen een rol in uw team? En waaraan is behoefte? Het antwoord op deze vraag vinden we in een training met behulp van paarden. Door met het gehele team aan de slag te gaan in een aantal praktische oefeningen in een veilige en inspirerende omgeving, ontstaat de mogelijkheid als team te groeien en de kwaliteiten in uw team te ontdekken en verder te ontwikkelen.

 

De Kracht van de Kudde

Een paard is een prooidier, en kan in de vrije natuur alleen overleven in een kudde met soortgenoten. In een kudde verdelen paarden duidelijke rollen, zo zijn er alpha’s, volgers en drijvers. De samenwerking in de kudde symboliseert de samenwerking van een team. Om tot een goede samenwerking te komen is het essentieel dat iedereen weet wat zijn rol in het team (de kudde) is. Daarnaast reageert een paard altijd vanuit een natuurlijk instinct, het paard is een gevoelsdier, de intentie is hetgeen dat waargenomen wordt. Wanneer er een oprechte intentie is, is er ruimte voor vertrouwen en zal het paard aansluiten bij de kudde.

Het paard reageert altijd in het hier en nu, het leert ons dus ook alle verwachtingen en verlangens (die tijdsgebonden zijn) uit te sluiten.

 

Hoe gaan we te werk

Vooraf stemmen we af welke doelstelling deze training voor u heeft, en wat voor u het gewenste resultaat van de training is. In onze oefeningen staat het paard en de deelnemer centraal. Het proces wordt op een professionele manier begeleid en aangestuurd door een opgeleid en gecertificeerd NLP(neuro-linguistisch programmeren) en EAD (equine assisted development) trainer. Doordat de trainer ook kennis heeft van bedrijfsprocessen kan snel en effectief geschakeld worden naar voorbeeldsituaties op de werkvloer.  Afhankelijk van het aantal deelnemers, zijn er meer trainers aanwezig om het proces te begeleiden.

 

In onze training staat veiligheid centraal. Veiligheid voor de deelnemer, veiligheid met en rondom het paard en veiligheid in de groep. Vooraf aan onze training word hiervoor nadrukkelijk uitleg en instructies gegeven. De training kan over meerdere dagdelen worden gegeven, afhankelijk van de gewenste doelstelling en het tijdspad. We werken altijd buiten, dit doen we omdat buitenwerken letterlijk ruimte geeft, ruimte om te kunnen groeien. Kleding aangepast aan de weersomstandigheden wordt geadviseerd, net zoals het dragen van stevig schoeisel. Alle oefeningen vinden uitsluitend naast het paard plaats.

 

Wat mag je verwachten

Een training met behulp van paarden geeft direct bewustzijn en inzicht. Doordat het paard spiegelt, geeft het ons een directe kijk op de werkelijkheid, in het hier en nu. Het paard reageert op onze intentie en emotie, waardoor we heel dicht bij onze kern komen. Door in de oefeningen het 360 graden feedback model toe te passen, krijgt elke deelnemer een duidelijk beeld van hoe de ander hem/haar ziet en of de ware intentie ook overkomt bij de ander. In de training streven wij ernaar iedereen direct handvaten te geven om de volgende stap te kunnen zetten in de praktijk. Het vormen van een team begint immers bij ieder individu. Samen groeien naar een volgende stap, is de eerste stap op weg naar het vormen van een team.

 

De uitdaging

Om een succesvolle samenwerking tot stand te brengen, is het belangrijk de opgedane kennis en ervaring in de praktijk uit te oefenen. Hoe goed een team uiteindelijk functioneert is mede afhankelijk van de uitvoering van gemaakte afspraken en de motivatie hiermee door te gaan. Doordat de team-samenstelling in de praktijk kan veranderen, verandert de vorm van samenwerking ook, hierdoor kan er opnieuw behoefte aan training ontstaan. We bieden dan ook herhaal of vervolgtrainingen aan, om zodoende tot een maximaal haalbaar en langdurig resultaat te trainen.

De trainingen worden gegeven in dagdelen. De training is mogelijk inclusief lunch, diner of borrel na afsluiting. Bent u geinteresserd in een prijsopgave? Dan stemmen wij dit graag persoonlijk met u af in een passende aanbieding.

Het is tevens mogelijk vooraf aan uw training een kennismakingssessie te doen, om zodoende een goede indruk te kunnen vormen van onze mogelijkheden.