Burn Out Training

 

De Burn Out training is een coachtraject voor mensen die in een burn-out situatie zitten of hieraan gerelateerde klachten ervaren. Het programma biedt een brede verdieping en intensieve begeleiding waarbij kernwaardes helder worden en mensen meer balans in hun leven gaan brengen en gemakkelijker de draad van het leven weer oppakken.

 

 

Het doel

In een maatschappij die verhardt en die een steeds sneller leeftempo en multi-tasking vergt, zien we dat steeds meer mensen moeite ondervinden om alle ballen in de lucht te houden. Het rugzakje raakt overvol en de druk wordt te groot. Het zelfvertrouwen daalt, en het gevoel van angst groeit. Het neemt ons letterlijk in zijn greep en we voelen geen energie meer om weerstand te bieden aan het gevoel van onmacht.

 

De burn-out situatie is zowel voor de persoon in kwestie als de werkgever een zware domper. We zien dat het vaak professionals betreft die in deze situatie belanden, mensen die juist tot zeer veel extra inzet bereid zijn op de werkvloer en daardoor ook vaak onmisbaar zijn. Hieraan een effectief trainingstraject te bieden dat op korte termijn mensen kan laten re-integreren op de werkvloer en nieuwe kansen biedt heeft zowel een persoonlijk als maatschappelijk belang.

 

Waarom met paarden?

Paarden stemmen af op het gevoelsniveau. Ze pikken signalen op die zich onder de oppervlakte bevinden, hierdoor kan de trainer/coach snel tot de kern van het probleem komen met de cliënt. 

Paarden stellen ons in staat de verbinding tussen hoofd en hart te herstellen en daardoor de balans te hervinden. 

Daarnaast laten ze ons ervaren hoe het is om: 

·        in het hier en nu te zijn (wat gisteren was of morgen is, is niet van belang om te overleven), 

·        meer te voelen minder te denken, luisteren naar je lichaam en hierop mogen vertrouwen, 

·        puur te zijn in je intenties, doen wat goed voelt en hierin keuzes durven maken 

·        eerst goed voor jezelf te zorgen door duidelijk grenzen te stellen 

·        loslaten van (oude) onnodige ballast en ruimte voor nieuwe energie vrijmaken 

·        en jezelf nog beter leren kennen en weten wat belangrijk is, het paard spiegelt.

 

Hoe ziet het coachtraject uit?

6 sessies à 90 minuten in ca. 10-15 weken. Inclusief 2 terugkom momenten à 60 minuten na 4 weken en na 10 weken vanaf de laatste sessie. Totale traject ca. 20-25 weken.

 

De Burn Out training is een initiatief van Jolijn Grooten en Evelien Mustert, Puur Paardenkracht.

Door hun jarenlange ervaring in trajecten met cliënten hebben zij de meerwaarde van de training met paarden reeds zijn werk zien doen. De missie van Evelien en Jolijn is om nog meer mensen te laten ervaren en voelen dat het mogelijk is je kracht te hervinden in een training met paarden die op een professionele wijze begeleid wordt door ervaren trainers.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.